Tasca d'Almerita Regaleali Nero d'Avola

12,9577,70

Mooi rood fruit in de geur, vanille, tijm en laurier, wat peperigheid, breed. Een stevige smaak, met kruiden en bitter, wat tannines als de wijn rond is, na enige rijping veel zwoelheid, room en zuidelijke kruiden.

Nadat de Cabernet Sauvignon beroemd was geworden, ontdekten de wijnschrijvers dat er bij Regaleali nog meer goede rode wijnen werden gemaakt. Met de eigen druiven wordt de Regaleali Rosso gemaakt, een wijn die iets anders smaakt dan men gewend is. Wat pittiger en steviger, niet zo glad en soepel. De wijn heeft 6 tot 8 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Briljant, intens robijnrood van kleur, de neus drukt de typische warme, fruitige en intrigerende tonen van de variëteit uit, met hints van zwarte kersen, gekonfijte kersen, bosbessen en met echo's van aromatische kruiden en zoete specerijen. Zijdezachte tannines en fluweelzachte aanzet vallen op in de mond, die echter fris, harmonieus en met een omhullend aroma blijft. Een fruitig DNA dat ook de figuur vertegenwoordigt van zijn aangename persistentie.

Het wijnhuis Tasca d'Almerita gebruikt voor deze wijn een duurzame sugar-cane based kurk. Tasca d'Almerita heeft het SOStain- en VIVA-bedrijfscertificering. De certificeringen tonen aan dat het domein streeft naar verbetering in duurzaamheid, economie en samenleving als geheel.

Druif: Nero d’Avola

Alcohol:  13,5%

Maat: 0.75l

Serveertemperatuur:  16-18 °C

Allergenen: Sulfieten

Combinaties: vlees, pasta, risotto met groenten

 

Beschrijving

Het wijnhuis: Tasca d'Almerita
Midden in de Siciliaanse heuvels, ten zuidoosten van Palermo, bevindt zich een van de bekendste wijnhuizen van Sicilië, Regaleali. Op het eerste gezicht ogen de heuvels hier in het binnenland dor en droog. Eenmaal bij het landgoed van de familie Tasca d’Almerita gearriveerd, waan je je in een oase. Het landgoed strekt zich uit over 500 hectare, waarvan er 320 zijn gereserveerd voor de wijnstok. Hier zorgt een bijzonder irrigatiesysteem voor het broodnodige water. Het is de enige mogelijkheid om hier druiven te laten groeien. De wijnbouw heeft hier een verrassend lange geschiedenis. De druivenstok werd hier al meer dan honderd jaar geleden succesvol geïntroduceerd. De sleutel tot het succes ligt vooral in de hoogte van de wijngaarden. Aan zee koelt het in dit klimaat ’s nachts niet af. Hier in de bergen, op een hoogte van 450-700 meter boven de zeespiegel, is dat heel anders. Het is hier ´s nachts aangenaam fris. De nachtelijke afkoeling levert druiven op met bijzondere fruitaroma’s.

De wijnen van de familie komen op de markt onder de naam Regaleali, de historische naam van deze streek. In de loop der jaren zijn er nog een aantal domeinen aan het moederbedrijf Regaleali toegevoegd. Tenuta Capofaro op het eiland Salina in de Eolische archipel, Tascante aan de voet van de  Etna vulkaan, Sallier de La Tour in Monreale, en Fondazione Whitaker op het eiland Mozia. Elke Tenuta heeft zijn persoonlijke kenmerken, met karakteristieke eigenschappen van de omgeving waar de druiven staan aangeplant, die je terug proeft in de verschillende wijnen.

Men beroemt zich op het bezit van een eigen, inheems druivenras, de tasca-druif. Daarnaast worden voor de wijnen veelal andere druiven van het eiland gebruikt, zoals de in populariteit groeiende Nero d’Avola. Een logische keuze, omdat juist de druiven van het eiland zelf het beste bestand zijn tegen het hete en droge klimaat. Maar om echt bekend te worden is meer nodig. Dat besefte men hier maar al te goed, zodat halverwege de jaren tachtig werd besloten twee internationaal bekende druiven aan te planten: Chardonnay voor wit en Cabernet-Sauvignon voor rood. Met aparte wijnen op basis van deze in 1985 aangeplante druiven werd internationaal furore gemaakt. Daarna wist men ook naam te maken met de producten op basis van de eigen druiven –gelukkig maar. De reputatie van Regaleali was gevestigd. Terechte erkenning voor dit bijzondere domein, dat moderne druiven en dito vormen van wijn maken perfect weet te combineren met traditie, voortvloeiend uit een overlevering van meer dan 150 jaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tasca d'Almerita Regaleali Nero d'Avola” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mi Gusto 2023
Gemaak door Raion design